Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dominiek Savio - Wie zijn we

Wie zijn we

Dominiek Savio vzw is gevestigd in het hart van West-Vlaanderen, in de gemeente Hooglede-Gits. Hier bevindt zich de hoofdzetel, maar we zijn actief in de hele provincie. Sterker nog, 60% van onze cliënten ondersteunen we in de eigen omgeving. We hebben heel wat verschillende diensten, afhankelijk van jouw leeftijd en ondersteuningsvraag.

Jarenlange ervaring

Wij ondersteunen al sinds 1958 mensen met een beperking. De manier waarop is misschien veranderd, maar al die jaren zijn we steeds vertrokken vanuit een sterk geloof in de talenten en mogelijkheden van elk individu. We gaan samen met jou, jouw gezin, jouw netwerk ... in dialoog en zoeken samen naar de best mogelijke oplossing, het mooiste perspectief.

Kennis van de doelgroep

Zeg je Dominiek Savio, dan denk je in de eerste plaats aan cliënten met

  • een motorische stoornis van centrale aard, vb. Cerebral Palsy (CP), Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH)
  • een motorische stoornis van spinale aard, vb. Spina bifida
  • een neuromusculaire aandoening, vb. spierziekte van Duchenne

Daarnaast begeleiden we heel veel personen met bijkomende of andere diagnoses, mensen met een meervoudige beperking vb. verstandelijke beperking, epilepsie, gehoor-, visuele en spraakproblemen, dyspraxie, DCD, dyslexie, ADHD, ASS, ontwikkelingsstoornissen, socio-emotionele problemen, gezondheidsproblemen, gedragsproblemen ...

En soms is er (nog) geen diagnose of misschien enkel een risico op een beperking. Ook die mensen kunnen wij ondersteunen. Denk maar aan Andere Start, het initiatief van onze dienst 't Spoor die ouders met premature of dysmature baby's op weg helpt.

Makerscorner Dominiek Savio

Oog voor innovatie

In onze zoektocht om jou het best mogelijke perspectief te bieden en een antwoord te vinden op jouw vragen, durven we zeker out of the box te denken. Doordat we onderdeel zijn van Groep Gidts, hebben we zelfs een eigen dienst voor Onderzoek & Innovatie. We zijn vooruitstrevend en creatief. We werken samen met kennisinstellingen, hogescholen en universiteiten. We nemen deel aan onderzoeksprojecten en ontwikkelen innovatieve technologieën.

Uitgebreid aanbod

Door onze schaalgrootte kunnen wij voor vele mensen de juiste partner zijn. En lang. We hebben een aanbod van 0 tot 99 jaar en kunnen mee evolueren met jou en jouw gezin. We hebben diensten die naar jou toe komen, onze medewerkers rijden de hele provincie rond. Andere zijn gelokaliseerd op onze verschillende sites: Gits (Hooglede), Rumbeke (Roeselare) en Brugge.

De sterkte van elke discipline

Wij vinden het belangrijk dat al onze diensten en onze medewerkers nauw samenwerken. Van leerkracht, kinesist, logopedist, ergotherapeut, begeleider, verpleegkundige tot dokter ... iedereen legt zijn accent en kijkt vanuit zijn discipline om de hoogste kwaliteit van leven te bieden aan onze cliënten. We werken zoveel mogelijk met vaste mensen, zodat zij elkaar kunnen versterken en ervaring kunnen doorgeven.

Wie is wie?

Maak kennis met onze directie ...
Op zoek naar enkele nuttige contacten?

Over onze groep

Dominiek Savio maakt deel uit van Groep Gidts. In onze groep zit ook maatwerkbedrijf Mariasteen. Samen creëren wij kansen met en voor mensen met een beperking. Dominiek Savio op het vlak van zorg en onderwijs, Mariasteen op het vlak van tewerkstelling.

Hoe kunnen we jou helpen?