Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Overzicht nieuws

Samen aan het werk in de Makerscorner

Zelf aan de slag in de Makerscorner

De Makerscorner is een open werkplaats waar therapeuten en cliënten samen aan de slag gaan. Ze vertrekken met een specifieke ontwerpvraag voor een dagelijkse uitdaging waarmee een persoon met beperking te maken krijgt. Ze delen kennis of creëren zelf een oplossing from scratch.

Lees ons jaarverslag 2023 online !

Het is onmogelijk om in één magazine alle verwezenlijkingen van een werkjaar te tonen, maar ons jaarverslag geeft wel een mooi beeld van de diversiteit binnen onze organisatie, van enkele kleine en grote gebeurtenissen en vooral van de inzet van alle medewerkers!

Dominiek Savio finalist VIP2024

Wat een eer. Secundair Onderwijs Dominiek Savio mocht op 16 mei de finale spelen. Die werd live uitgezonden op MNM. Ruim 200 leerlingen en medewerkers stonden als één man achter de zes dappere studenten die de school verdedigden.

Dominiek Savio op de Experience Room

Dominiek Savio op de Experience Room

Voor het eerst richt de European Academy of Childhood Disability (EACD) zich niet alleen naar professionelen. Op 31 mei is er de Experience Room, een belevingsbeurs waar particulieren de nieuwste zorginnovaties voor kinderen en jongeren met een beperking kunnen ontdekken.

Onze wensen voor de toekomst!

Dominiek Savio graaft tijdscapsule in. Pas in 2058 mag deze opnieuw open!

Project Welkom NAH aanpassingen woning Dominiek Savio

Gezocht: mensen met NAH voor project woningaanpassingen

Centrum Consult, ons adviescentrum, zoekt mensen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH) die onlangs aanpassingen uitvoerden aan hun woning of dit binnenkort zullen doen. Zo kunnen we alle inzichten verzamelen en in de toekomst mensen met een NAH nóg beter ondersteunen.  

Geslaagde infodag voor doorverwijzers

We verwelkomden meer dan 100 professionals. Zij maakten kennis met het scala aan mobiele diensten van Dominiek Savio die zich richten tot baby's, kinderen en jongeren.

Kleiatelier Dominiek Savio

Cliënten maken potjes voor Roeselaarse keukenbouwer

Bij Arrèli Keukens & Interieur uit Roeselare staat ambacht centraal. Zij zochten naar een uniek, handgemaakt geschenk om hun klanten te verwennen en besloten samen te werken met het kleiatelier van Dominiek Savio. 

In Memoriam: E.H. Vandecasteele

Met diepe droefheid melden we het overlijden van Kanunnik, Vicaris E.H. Herman Vandecasteele. Hij was vanaf 1992 bestuurder in Dominiek Savio, Mariasteen, Jobcentrum West-Vlaanderen en Sociale Werkplaats Molendries. 

Memorandum 2024

In juni trekken we met z'n allen naar de stembus voor een nieuwe Vlaamse en federale regering. Hét moment om een duidelijk signaal te geven. Het Vlaams Welzijnsverbond stelde een memorandum op voor een betere toekomst voor zorg en welzijn. Dominiek Savio wil die boodschap mee verspreiden.

BOEI

Via het pilootproject BOEI kregen we vanuit het VAPH  middelen om een extra aanbod uit te werken voor kinderen en jongeren met lichte/verborgen motorische problematiek! We organiseren in 2024 een kamp voor kinderen, een driedaagse voor jongeren en een DCD themareeks voor ouders.

Trail Run Dominiek Savio

Trail Run je mee?

Zaterdag 8 juni 2024 ben je welkom om te wandelen, lopen of rollen op en rond het prachtige domein van Dominiek Savio. De opbrengst van de 4de Trail Run gaat naar de gamification van de therapie voor onze jongeren