Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Overzicht nieuws

Kleiatelier Dominiek Savio

Cliënten maken potjes voor Roeselaarse keukenbouwer

Bij Arrèli Keukens & Interieur uit Roeselare staat ambacht centraal. Zij zochten naar een uniek, handgemaakt geschenk om hun klanten te verwennen en besloten samen te werken met het kleiatelier van Dominiek Savio. 

In Memoriam: E.H. Vandecasteele

Met diepe droefheid melden we het overlijden van Kanunnik, Vicaris E.H. Herman Vandecasteele. Hij was vanaf 1992 bestuurder in Dominiek Savio, Mariasteen, Jobcentrum West-Vlaanderen en Sociale Werkplaats Molendries. 

Memorandum 2024

In juni trekken we met z'n allen naar de stembus voor een nieuwe Vlaamse en federale regering. Hét moment om een duidelijk signaal te geven. Het Vlaams Welzijnsverbond stelde een memorandum op voor een betere toekomst voor zorg en welzijn. Dominiek Savio wil die boodschap mee verspreiden.

Infonamiddag voor doorverwijzers

Op 16 april 2024 stellen wij ons mobiel aanbod voor aan doorverwijzers. In de namiddag focussen onze diensten Centrum Consult, Specifiek Leersteuncentrum, PASVU en 't Spoor op onze werking voor kinderen en jongeren.

Begeleiding bij baby's en jonge kinderen Dominiek Savio

Infovoormiddag voor doorverwijzers

Op 16 april 2024 stellen wij ons mobiel aanbod voor aan doorverwijzers. In de voormiddag focussen onze diensten 't Spoor en Centrum Inclusieve Kinderopvang op onze werking voor baby's en jonge kinderen. 

Trail Run Dominiek Savio

Trail Run je mee?

Zaterdag 8 juni 2024 ben je welkom om te wandelen, lopen of rollen op en rond het prachtige domein van Dominiek Savio. De opbrengst van de 4de Trail Run gaat naar de gamification van de therapie voor onze jongeren

Mooie schenking voor onze hippotherapie

'Therapie met paarden' bevordert de mentale en fysieke gezondheid van onze cliënten. Het Fonds Lode Verbeeck selecteerde ons als laureaat voor de jaarlijkse Prijs voor hippotherapie. De schenking gaat naar de ontwikkeling van een belevingspad.

Arne en Jelle Dominiek Savio (c) Stefaan Beel

Onze Arne en Jelle leggen epische tocht af.

Jelle Vandemoere en Arne Dujardin van Secundair Onderwijs Dominiek Savio legden in november een sponsortocht af in hun rolstoel. Door weer en wind reden ze 60km langs de Belgische kust. Zelfs storm Ciarán kon hen niet stoppen. 

Slotevent SKATE

Afsluit project SKATE

In dit Europees Erasmus+ project zochten we naar innovatieve oplossingen om peuters en kleuters met een ontwikkelingsvertraging te helpen. Doelstelling: het creëren van een inclusieve omgeving, waar kinderen met en zonder beperking samen leren en spelen.

Slotevent NAHdine Familiehulp en Dominiek Savio

Slotevent project NAHdine

'Samen de draad terug opnemen na een hersenletsel'. Met deze insteek sloegen Familiehulp en Dominiek Savio de handen in elkaar. Dankzij de steun van de Koning Boudewijnstichting konden we 40 mensen met een niet-aangeboren hersenletsel ondersteunen. 

Basisonderwijs Dominiek Savio opent vestiging in Brugge

Onze lagere school opent vestiging in Brugge

Vanaf 1 september start onze basisschool met een extra vestigingsplaats in Brugge. We gebruiken hiervoor de lokalen van Wonderwijs. Leerkrachten en onderwijstherapeuten van Dominiek Savio zullen er kinderen ondersteunen vanuit hun expertise Type 4.

Bart Sabbe praat over doelgroep Dominiek Savio

Doelgroep onder de loep

Dominiek Savio enkel linken aan een persoon in een rolstoel, klopt al even niet meer. Zeker de laatste jaren zien we de diversiteit in diagnoses steeds toenemen. Een gesprek met Bart Sabbe, beleidsadviseur, over hoe wij hierop een antwoord bieden.