Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Secundair Onderwijs derde in finale VIP2024

De Olympische Spelen in Parijs naderen met rasse schreden. Om de Olympische spirit dichter bij de Vlaamse jongeren te brengen, organiseerde Sport Vlaanderen VIP2024. Ook Secundair Onderwijs Dominiek Savio nam hieraan deel. Tijdens de sportdag in april gingen de leerlingen en begeleiders voluit voor de uitdagingen. En wat blijkt? De school mocht deelnemen aan de finale op 16 mei! 

Ruim 200 leerlingen en medewerkers stonden als één man achter de zes dappere studenten die de school verdedigden. We werden eervol derde. Al konden we de tickets naar de Olympische Spelen niet bemachtigen, aan enthousiasme en sfeer was er geen gebrek!

De leerlingen die de finale speelden gingen samen op de foto met de sportraad en de bekende vlamingen.
De leerlingen die de finale speelden gingen samen op de foto met de sportraad en de bekende vlamingen.

VLAMINGEN IN PARIJS 

Met meer dan 400 waren ze, de basis- en secundaire scholen die intekenden op VIP2024. VIP staat voor ‘Vlamingen in Parijs’ en is een wedstrijd vanuit Sport Vlaanderen om onze Vlaamse jongeren warm te maken voor de Olympische Spelen. Op 25 april stond de sportdag van Secundair Onderwijs Dominiek Savio helemaal in het teken van VIP2024. 

Isabel Schapdryver, sportleerkracht: “We willen een sportactieve school zijn. Sporten is hier even belangrijk als in een reguliere school. Misschien hebben we hier van oudsher zelfs nog méér aandacht voor, net omwille van de nood aan beweging. Mits een aantal aanpassingen, konden onze leerlingen ook meedoen aan de jeugdolympiade en de challenges van VIP2024.” 

De sportraad van de school opteerde om een aantal sporten in de kijker te zetten: atletiek, rugby, basket, korfbal, wielrennen en hockey. Per discipline waren er testen waarin de leerlingen zich konden meten met elkaar én met alle deelnemers van VIP2024. Sport Vlaanderen legde de testen en bijhorende scores immers vooraf vast. Tijdens de sportdag werd een heel mooi filmpje gemaakt. Bekijk het hieronder.

DE GROTE FINALE

Gezien het grote aantal deelnemende scholen was het een verrassing dat Secundair Onderwijs Dominiek Savio zich een van de drie finalisten mocht noemen.  Het finalespel werd live uitgezonden op MNM en we kregen zelfs bezoek van MNM-dj Evelyn, topssporters Luka Van Den Keybus (gymnastiek) en Emma Meesseman (basket). De finalewedstrijd bestond uit shoot-outs in basket. Zes leerlingen van de school probeerden gedurende één liedje op de radio zoveel mogelijk ballen in de ring te gooien. 

Het spel ging door in de sporthal van GIDOS. Meer dan 200 leerlingen en medewerkers kwamen supporteren. De sfeer was fantastisch. Uiteindelijk behaalde Dominiek Savio een eervolle derde plaats. Het verschil met plaats twee was heel nipt. Isabel Schapdryver: “Wij zijn al super vereerd dat we in de finale mochten staan! Het was een super ervaring voor onze school!"