Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Samen Werken aan Welzijn

Op 9 juni trekken we met z'n allen naar de stembus voor een nieuwe Vlaamse en federale regering. Het is het ideale moment om een duidelijk signaal te geven aan de politiek vanuit onze zorg- en welzijnssectoren. Daarom maakte het Vlaams Welzijnsverbond de laatste weken en maanden, samen met al zijn leden, werk van een memorandum om de wensen en bezorgdheden zo helder en scherp mogelijk over te maken aan de verschillende politieke partijen en kandidaten. Het resultaat is een mooi boekje van 36 pagina's met een visietekst, 8 speerpunten en een uitgebreid memorandum onderverdeeld in thema's en sectoren. 

Klik hier voor het memorandum

 

Tal van acties

De komende weken en maanden zullen er verschillende acties rond de 8 speerpunten van het memorandum opgezet worden.

  • Enkele leden van het bestuursorgaan van het Vlaams Welzijnsverbond zullen naar verschillende politieke partijen trekken om het memorandum te bespreken.
  • Via sociale media zullen de speerpunten in de kijker gezet worden.
  • Er volgt een open brief.
  • Op 22 april organiseert het verbond samen met SOM, Zorggezind en Zorgnet-Icuro een groot debat in Leuven. Dat kan iedereen bekijken via een livestream die we verspreiden in samenwerking met HLN en VTM. Op de hoogte blijven van dit debat? Dat kan vanaf nu via deze pagina.