Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mooie afsluit van project NAHdine

Familiehulp en Dominiek Savio sloegen de handen in elkaar in een uniek samenwerkingsverband tussen de eerste en de tweede lijn. Dankzij de steun van de Koning Boudewijnstichting maakten zij zo meer mogelijk aan ergotherapeutische ondersteuning voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel.

Slotevent NAHdine Familiehulp en Dominiek Savio
Slotevent NAHdine Familiehulp en Dominiek Savio

Tijdens een fijn slotevent op 20 juni 2023 blikten Familiehulp en Dominiek Savio terug op een succesvol project. De twee organisaties zijn geslaagd in hun opzet: door een nauwe samenwerking tussen eerste en tweede lijn mensen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH) in de thuisomgeving sterker maken.

Hilde Pitteljon, coördinator Centrum Consult bij Dominiek Savio: "Gisteren werd in de Oude Melkerij het project NAHdine feestelijk afgesloten. De Koning Boudewijnstichting gaf ons de kans om een pilootproject uit te rollen voor mensen met NAH in hun eigen thuisomgeving. We deden dat in tandem met Familiehulp. 40 personen met NAH konden na hun hersenletsel een aantal activiteiten terug opnemen met de ondersteuning van 35 medewerkers van familiehulp en 4 ergotherapeuten."

De focus lag op ondersteuning rond: agenda en planning, uitvoeren van huiselijke taken, mobiliteit, hobby's ... (meer info: www.nahdine.be)

    Het project duurde 3,5 jaar. De kennis en ervaringen vanuit het project NAHdine neemt Dominiek Savio nu mee in het nieuwe pilootproject ‘Vroeg-nah-bij’, waarbij we ernaar streven dat mensen met NAH tijdig de geschikte ondersteuning krijgen.