Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cliënten en therapeuten ontwikkelen zelf hulpmiddelen voor het dagelijks leven

Om een gepaste oplossing te vinden voor dagelijkse uitdagingen waarmee mensen met een beperking of hun hulpverleners te maken krijgen, houden we steevast innovaties in de gaten. En we proberen ook zelf oplossingen te ontwikkelen. De Makerscorner is een open werkplaats waar therapeuten en cliënten samen aan de slag gaan met een specifieke ontwerpvraag. Zij bieden geen standaardoplossingen, maar kijken naar wat écht nodig is voor elke persoon.

Makerscorner Dominiek Savio
Makerscorner Dominiek Savio

Samen brainstormen
Leden van de Makerscorner komen regelmatig samen om ontwerpuitdagingen binnen Dominiek Savio met elkaar te delen en samen oplossingen te bedenken. 

Kennisdeling
In de Makerscorner wordt kennis uitgewisseld. Niet alleen expertise op het gebied van ergotherapie, fysiotherapie en andere disciplines maar ook makerskills en DIYoplossingen. 

Technologie in actie
Met onze eigen 3D-printer en lasersnijder kunnen deelnemers hun ideeën omzetten in tastbare objecten. Of het nu gaat om aangepaste handgrepen, hulpmiddelen voor communicatie of specifieke aanpassingen voor rolstoelen, alles is mogelijk. 

Empowerment
In de Makerscorner zijn cliënten meer dan welkom om mee te denken en te ontwerpen. Ze kunnen ontdekken dat ze naast kant-en klare hulpmiddelen ook zelf actief kunnen bijdragen aan hun welzijn. 

Minimale kostprijs
Om de werking duurzaam en toegankelijk te houden, rekenen wij voor het 3D-printen of lasersnijden van hulpmiddelen slechts een minimale opstartkost en fabricagekost aan.