Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

BOEI

Foto van jongen
Foto van jongen

Wat is BOEI? 

Via het project heeft 't Spoor kinderen en jongeren de mogelijkheid om hun werking voor kinderen en jongeren met een lichte of vaak meer verborgen motorisch problematiek uit te breiden. 

Wat organiseren we? 

  • Zomerkamp voor kinderen: Voor de kinderen organiseren we de eerste week van juli een ergotherapeutisch zomerkamp waarin er intensief kan geoefend worden op vaardigheden. We organiseren vier modules (ADL-vaardigheden, fietsen, CIMT en typen) waarbij ieder kind inschrijft op de module die het best past bij zijn/haar vragen. In de voormiddag is er ruimte voor intensieve therapie. In de namiddag is er tijd voor ontspanning! Na het zomerkamp organiseren we in het najaar een terugkommoment om de geleerde vaardigheden nog eens opnieuw te oefenen, maar ook om ouders te verenigen en via een ouder-kindactiviteit therapie, plezier en verbinding te laten samensmelten.
  • Driedaagse voor jongeren: Voor de jongeren organiseren we in de zomer een driedaagse (met overnachting) waarin we oefenen op vaardigheden die nodig zijn in het groeien naar zelfstandigheid (bv. op vlak van zelfzorg, boodschappen doen, fietsen, rugzak maken,..). We zetten toffe activiteiten en vriendschap deze drie dagen centraal! 
  • DCD themareeks voor ouders: We zijn deze reeks beginnen met een algemene DCD-infoavond waarin ergotherapeuten en pedagogen van tt Spoor uitleg geven rond DCD. In de verdere thema-avonden verdiepen we ons in een specifiek thema rond DCD (ADL, opvoeden van een puber/kind met DCD, executieve functies en school). Ontmoeten van andere ouders, het vinden van erkenning, het leren uit positieve handvaten/tips staan hierbij centraal. Inschrijven kan via https://forms.gle/HQ85wAAJEtJfM1Mh9.
Flyer DCD themareeks Flyer DCD themareeks