Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Project: WELKOM NAH

Wonen En Leven: Kies voor een Optimaal Maatadvies bij NAH

Centrum Consult, het adviescentrum van Dominiek Savio, werkt aan ‘WELKOM NAH’. Dit is een project rond woningaanpassingen voor mensen met een Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH). We werken hiervoor samen met expert Jasmien Herssens van Fourmind. Maar we zoeken ook praktijkvoorbeelden: we gaan in gesprek met mensen die hun woning willen aanpassen of net hebben aangepast.  Zo kunnen we alle inzichten verzamelen en in de toekomst mensen met NAH nóg beter helpen.

Heb jij NAH? Ben je van plan om je woning aan te passen of heb je dit recent gedaan? Sta je ervoor open om jouw ervaringen te delen? Vul dan onderstaand formulier in. Wij contacteren je voor een afspraak.

Klik hier om deel te nemen

Jouw levenskwaliteit verbeteren
Een Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH) kan je oplopen door een beroerte, een ongeval, een tumor, een infectie ... Welke oorzaak ook, herstellen na zo’n incident gaat moeizaam. Als je na een lange revalidatie thuiskomt in een woning die niet is aangepast, is dit des te uitdagend voor jou en je familie. Betrokken diensten uit de eerste lijn die mee de zorg ondersteunen, ervaren ook heel wat problemen om kwalitatieve zorg te kunnen bieden. Om na te gaan welke noden mensen met NAH hebben in hun thuisomgeving, startte Centrum Consult met ‘WELKOM NAH’.

Hoe zit het project in elkaar?
Voor het ‘WELKOM NAH’ slaat Centrum Consult de handen in elkaar met Jasmien Herssens: ervaren architect, expert inclusieve omgevingen en zaakvoerder van Fourmind. Tegen eind 2024 willen we samen een stappenplan ontwikkelen om advies op maat te formuleren.

Hoe pakken we dit aan?

 1. Literatuurstudie
  We duiken de literatuur in. Wat bestaat er al aan methodieken en instrumenten?
   
 2. Focusgroepen met de eerste lijn
  We nodigen experten uit die nu al betrokken zijn in het verlenen van advies om hun ervaringen met ons te delen.
   
 3. Bevragen praktijkvoorbeelden
  We gaan in gesprek met mensen met NAH die hun woning willen aanpassen of net hebben aangepast.
   
 4. Stuurgroep met experts
  Een groep experten legt alle elementen samen.

Op die manier willen we komen tot een instrument dat zowel de mogelijkheden van de cliënt, de vragen van mantelzorger als de stem van de verzorgende uit de eerste lijn meeneemt. Het project wil een proces uitschrijven voor een goed en gedragen advies, dat de kwaliteit van leven voor de cliënt en zijn omgeving verbetert en ondersteunt.

Geen project zonder financiële steun
Wij kunnen dit project realiseren dankzij een beurs van het Fonds Dr. Daniël De Coninck van de Koning Boudewijnstichting en de steun van het Fonds Research & Innovation van Groep Gidts.  Wij zijn heel dankbaar voor deze kans.

Contacteer ons
Meer weten over ‘WELKOM NAH’ of de werking van Centrum Consult? 
Neem gerust contact via 051 230 690 of info@centrumconsult.be
Of bezoek de website: www.centrumconsult.be